PROMENJENI USLOVI: Evo šta vas čeka ako želite da dobijete NEMAČKU vizu

Ambasada Nemačke u Beogradu objavila je danas na svom Fejsbuk profilu da će 21. septembra tekuće godine promeniti uslove za podnošenje zahteva za vizu.

pasos
pixabay.com

U budućnosti ćemo u obradu prihvatiti samo kompletne zahteve za vizu. Zašto? Kod 40% svih zahteva za vizu nedostaju dokumenti relevantni za donošenje odluke. Kao rezultat toga, postupci za izdavanje viza su dugotrajni i zauzimaju značajne resurse kod nas – naveli su i dalje dodali:

Iz tog razloga je prihvatanje kompletnih zahteva najefikasniji put za povećanje broja zahteva koji će se primiti i samim tim skratiti vreme čekanja na termin. Dakle, pomozite nam. Isplati se. Sve neophodne informacije za podnošenje zahteva za vizu, pronaći ćete na našoj internet stranici www.belgrad.diplo.de.

Ovo su odgovori na dva najčešće postavljena pitanja:

Kako zakazati termin? i Šta treba poneti za podnošenje zahteva?

Na stranici Vize i ulazak u Nemačku prvo izaberite kategoriju u zavisnosti od svrhe Vašeg putovanja (spajanje porodice, zapošljavanje, obrazovanje i usavršavanje ili Šengen vize). U daljem tekstu sledi objašnjenje kako zakazati termin.

Izaberite svrhu Vašeg putovanja pod rubrikom “Zakazivanje termina” i pređite na link u zavisnosti od svrhe Vašeg putovanja. U okviru elektronskog sistema zakazivanja termina postoji ogledno polje za odabir gde ćete izabrati link koji je u skladu sa konkretnom svrhom Vašeg putovanja.

Sistem će Vas automatski uputiti na odgovarajuću kategoriju termina.

Što se tiče drugog najčešće postavljanog pitanja, šta treba poneti za podnošenje zahteva, ovo su odgovori:

Za podnošenje zahteva za vizu neophodno je prethodno zakazati termin.

Na termin ponesete sledeće:

  • dva popunjena i potpisana primerka obrasca za podnošenje zahteva za vizu;
  • potpisani informator;
  • sva dokumenta navedena u informatoru, u originalu uz dve kopije
  • taksu za izdavanje vize u visini navedenoj u informatoru.
  • Preuzmite sa Vize i ulazak u Nemačku informator u zavisnosti od svrhe Vašeg planiranog boravka i sastavite sva u njemu navedena dokumenta.

Vreme obrade Vašeg zahteva se znatno smanjuje ukoliko prilikom podnošenja zahteva za vizu odmah imate sva tražena dokumenta.

Zahtev za izdavanje vize se podnosi Odeljenju za vize Ambasade Savezne Republike Nemačke u ul. Kneza Miloša 75, 11000 Beograd.

Pre podnošenja zahteva za vizu neophodno je da zakažete termin, piše na sajtu ambasade.