Pronađeno OPROŠTAJNO ‘PISMO’ terorista iz Brisela

belgija
Beta

Ibrahim el Bakraui je odgovoran za eksploziju na aerodromu u Briselu, a njegov brat Kalid za aktiviranje bombe u podzemnoj železnici.

 

To je saopštio belgijski federalni istražitelj Frederik van Lev, koji je time potvrdio spekulacije da braća nisu izvršila samoubilačke napade na aerodromu.

Za sada još nije identifikovana druga osoba koja je aktivirala eksplozivnu napravu na aerodromu, dok Nadžim Lahraui nije naveden kao treći muškarac na snimku koji je zabeležila sigurnosna kamera.

Ipak, za Lahrauijem policija intenzivno traga.

Van Lev je rekao da su braća El Bakraui imala “podebele policijske dosijee”, ali da oni nisu bili u vezi sa terorističkim aktivnostima, a takođe je potvrdio da su napadači do aerodroma došli taksijem iz briselskog naselja Šarbek.

Belgijski mediji POVUKLI VEST: Odbegli napadač ipak nije uhapšen

Tokom pretrage jednog stana u tom naselju policija je pronašla laptop u kom se nalazila tekstualna poruka koju je napisao Ibrahim Ee Bakraui. U njoj je naveo da očekuje da će policija doći po njega, kao i da nije želeo da postane član terorističke ćelije.

Tokom noći je jedna osoba privedena na informativni razgovor, nije poznato da li je zadržana u pritvoru, dok je jedna puštena na slobodu, nakon temeljne istrage.

Dodao je i da su ukupno 32 osobe stradale u terorističkim napadima u Briselu, kao i da je 270 ljudi povređeno.