PRONAŠLI SU MIR U BLIZINI BEOGRADA: Iza ovih snežnih fotografija krije se PRIČA koja će vam UGREJATI SRCA

Azil za konje
Zlatko Nečevski

Ledeni dani koji su okovali Srbiju naročito teško padaju "štićenicima" Azila "Staro brdo" - jedinom mestu u Srbiji u kome svoju drugu šansu dobijaju zlostavljani, zanemarivani i odbačeni konji.

 

Na samo sat i po od Beograda, u srcu Šumadije, u Lapovu, postoji jedinstveni azil u kome utočište pronalaze konji – zlostavljani, zanemarivani, odbačeni.

Azil “Staro brdo” postoji oko godinu i po dana, i za to vreme je kroz njega prošlo oko 40 konja i magaraca, različitih sudbina i godina. Oni ovde bivaju zbrinuti dok se ne oporave od prethodnih povreda i trauma, a zatim im se traži trajni dom i udomitelj koji će ih odgovorno čuvati do kraja njihovih dana.

Više o ljudima koji stoje iza osnivanja ovog divnog mesta možete saznati KLIKOM OVDE!

 

Na ovim predivnim fotografijama za koje je zaslužan Zlatko Nečevski, fotograf iz Niša, vidi se njihova radost i uživanje u snegom pokrivenim obroncima azila, ali situacija za volontere nije tako sjajna kako to na fotografijama izgleda.

 

Azil finansijski zavisi od pojedinačnih donacija ljubitelja životinja, od kojih je neophodno obezbediti dovoljno hrane (u ovom periodu više nego inače, zbog niskih temperatura) i veterinarske nege za sve štićenike…

 

Zima donosi i brojne druge probleme – kada zaledi dovod vode volonteri od svojih kuća donose velike količine vode po nekoliko puta na dan, dok su putevi ka hrani često zavejani i teško pristupačni. Zato je Azilu neophodna vaša pomoć!

Ukoliko možete i želite da pomognete njihov rad, Azil kontaktirajte preko njihove Fejsbuk strane ili možete to učiniti donacijama: