PROPAO PLAN SIBIRSKOG ŠAMANA: Krenuo peške u Moskvu da “istera đavola” iz Putina (VIDEO)

Sibirskog šamana koji je peške krenuo na put do Moskve kako bi "isterao đavola" iz predsednika Vladimira Putina uhapsila je ruska policija.

printscreen/youtube.com/Александр Габышев Шаман

Policija ruske republike Burjatiije, u istočnom Sibiru, objavila je da je u noći pred ćetvrtak uhapsila šamana Aleksandra Gabiševa na auto-putu blizu Bajkalskog jezera.

Izjave tog stanovnika Jakutije (61) uveseljavale su ne samo novinare “žute štampe” već su o njegovim namerama saopštavale ruske dražavne agencije. Posebno su bili zanimljivi komentari građana koji su ga pitali kako to misli da ukloni Putina kad ne može da prođe ni obične policijske kontrole na putu.

Aleksandra Gabiševa su policajci zaustavili na 202 kilometru autoputa M-53 Bajkal odakle su ga prebacili u Jakutsk na informativni razgovor. On se inače nalazio na poternici u Jakutiji zbog krivičnih dela.

Interesantno je da su o šamanu (vraču) Aleksandru Gabiševu novinari pitali Putinovog portparola Dmitrija Peskova koji je kazao da ne zna ništa o tome da je neki vrač zadržan u Burjatiji.

– Mi u Kremlju ne možemo da budemo informisani o svim kriminalnim delima u Rusiji, Kremlj se time ne bavi – objasnio je Peskov, prenose “Novosti”.

Jedan od pratilaca vrača Aleksandra Gabiševa ispričao je lokalnim novinarima da su došla dva autobusa policajaca, oborila “šamana” na zemlju a zatim odvezli ka Ulan Udeu. Zajedno sa Gabiševom policija je uhapsila i dvojicu njegovih pristalica. Aktivisti u Burjatiji su tražili od policije da oslobodi vrača i njegove istomišljenike smatrajući da nisu napravili nikakvo krivično delo.

O šamanu je snimljeno nekoliko reportaža objavljenih na ruskim državnima kanalima pa je imao problema s lokalnim vlastima.