Proslava 100. godišnjice proboja Solunskog fronta: NA PARADU DOLAZE PUTIN I TRAMP?

Putin i Tramp
Dnevno.rs/Kolaž

Predsednik Srbije pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa i potpredsednika SAD Majka Pensa da posete Srbiju.

 

Ovim je šef države potvrdio pisanje lista “Alo!” da predsednici SAD i Rusije dolaze u Beograd na veliku vojnu paradu, o čemu je „Alo!” pisao početkom avgusta.

Uradiću to i zvanično, i uskoro u Njujorku i zvaničnim pismom uputiću poziv predsedniku i potpredsedniku SAD da posete Srbiju – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u vili „Mir”, gde se sastao sa Džonsonom.

Predsednik Srbije je naveo da od predsednika Forda nijedan američki predsednik nije posetio našu zemlju i izrazio uverenje da bi građani Srbije bili počastvovani kada bi Tramp i Pens došli. Naglasio je da su to za sada samo njegove želje i da to niko još nije prihvatio, niti rekao da je završena stvar.

To su moje želje, ali vi znate da sam dosadan kao stenica, tako da ću da nastavim da insistiram na tome, a to sam do sada uspevao – rekao je Vučić.

Podsećanja radi, ministar odbrane Aleksandar Vulin je već uručio Vučićev poziv predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Dok je Vučić vrhovni komandant Vojske i predsednik Republike Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji – kazao je Vulin i preneo lične pozdrave vrhovnog komandanta Vojske i predsednika Vučića i poziv njegovom kolegi Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta.

Ministar je kazao i da je u ime predsednika Vučića pozvao i ministra Šojgua da prisustvuje godišnjici oslobođenja Beograda 20. oktobra.

“Alo!” je prvi ekskluzivno pisao da predsednici SAD i Rusije dolaze u Beograd na veliku vojnu paradu. Srbija će, kako i dolikuje, obeležiti 100. godišnjicu proboja Solunskog fronta, i to velikom vojnom paradom, na koju će doći i predsednici SAD i Rusije Vladimir Putin i Donald Tramp.

Prema rečima izvora ovog lista, predsednik Aleksandar Vučić želi da Srbija veličanstveno obeleži godišnjicu jedne tako velike pobede koju je izvojevala srpska vojska, a koja je donela potpuni slom Austrougarske i njenih saveznika u Prvom svetskom ratu.