Prošle godine PEŠAČIO JE 200 KILOMETARA do Beograda! Danas, mašinovođa iz Kraljeva ima NOVI CILJ (FOTO)

Mašinovođa iz Kraljeva Nebojša Dukanac krenuo je danas iz Kraljeva peške ka Preljini, kako bi simboličo obeležio svoje prošlogodišnje pešačenje do prestonice i izrazio protivljenje izmeštanju glavne Železničke stanice u Beogradu. 

Printscreen

Dukanac koji je i predsednik Sindikata mašinovodja “Sloga – Srbija kargo” krenuo je jutros u devet sati sa Trga srpskih ratnika u Kraljevu put Preljine.

– Na današnji dan prošle godine krenuo sam na iscrpljujući put Beograda dug 200 kilometara, kako bih ukazao na katastrofalno stanje u mom preduzeću, kako bih ukazao na probleme zaposlenih i na loše uslove rada. Danas taj dan simbolično obeležavam manjim pešačenjem do Preljine i posvećujem ga svima u Srbiji koji se protive zatvaranju i izmeštanju glavne Železničke stanice Beograd na malu i neuglednu stanicu Topčidar – naveo je Dukanac u saopštenju.

Dodao je da će tokom šetnje pozvati sve ljude dobre volje da javno osude izmeštanje i da pruže podrušku udruženjima građana i pojedincima koji se bore protiv njenog zatvaranja i izmeštanja.

– Za nas u Sindikatu mašinovođa Sloga – Srbija kargo je izmeštanje glavne Železničke stanice Beograd čin otimačine državne svojine Železnice u korist privatnog kapitala i ubedljivo najnetransparentnijeg projekta u istoriji Srbije zvanog Beograd na vodi – rekao je on.

Dukanac je podsetio da ga prošle godine posle prepešačenih 200 kilometara, ispred centrale “Železnica Srbije” u Beogradu niko od predstavnika tog javnog preduzeća nije niti dočekao niti pozvao na razgovor.