Dukanac koji je i predsednik Sindikata mašinovodja “Sloga – Srbija kargo” krenuo je jutros u devet sati sa Trga srpskih ratnika u Kraljevu put Preljine.

– Na današnji dan prošle godine krenuo sam na iscrpljujući put Beograda dug 200 kilometara, kako bih ukazao na katastrofalno stanje u mom preduzeću, kako bih ukazao na probleme zaposlenih i na loše uslove rada. Danas taj dan simbolično obeležavam manjim pešačenjem do Preljine i posvećujem ga svima u Srbiji koji se protive zatvaranju i izmeštanju glavne Železničke stanice Beograd na malu i neuglednu stanicu Topčidar – naveo je Dukanac u saopštenju.

Dodao je da će tokom šetnje pozvati sve ljude dobre volje da javno osude izmeštanje i da pruže podrušku udruženjima građana i pojedincima koji se bore protiv njenog zatvaranja i izmeštanja.

– Za nas u Sindikatu mašinovođa Sloga – Srbija kargo je izmeštanje glavne Železničke stanice Beograd čin otimačine državne svojine Železnice u korist privatnog kapitala i ubedljivo najnetransparentnijeg projekta u istoriji Srbije zvanog Beograd na vodi – rekao je on.

Dukanac je podsetio da ga prošle godine posle prepešačenih 200 kilometara, ispred centrale “Železnica Srbije” u Beogradu niko od predstavnika tog javnog preduzeća nije niti dočekao niti pozvao na razgovor.