PROTEST “1 OD 5 MILIONA”: Beograd večeras ponovo šeta, svako ko dođe dobiće JEDAN VAŽAN DOKUMENT

Organizatori protesta 1 od 5 miliona u Beogradu saopštili su da će gradjani danas na protestu u Beogradu moći da potpišu "Sporazum sa narodom".

BETA

Građanski protest protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pod parolom “Jedan od pet miliona” biće održan danas u Beogradu, a učesnicima će se obratiti advokat Božo Prelević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Prema najavi organizatora, okupljanje učesnika 11. protesta počeće u 18 časova ispred Filozofskog fakulteta, odakle će posle govora protestna povorka krenuti centralnim gradskim ulicama.

INCIDENT NA PROTESTU U KIKINDI: Ljude u koloni GAĐALI JAJIMA, još gore prošao NOVINAR MILOJKO PANTIĆ

Organizatori protesta 1 od 5 miliona u Beogradu saopštili su da će građani danas na protestu u Beogradu moći da potpišu “Sporazum sa narodom”.

Predstavnici 34 opozicione političke organizacije koje su potpisale sporazum i koje svojim potpisom garantuju njegovo sprovodjenje podeliće ga gradjanima pre početka protestne šetnje.

“Građani su na protestima pokazali da žele državu u kojoj je Vlada smenjiva na fer i poštenim izborima i u kojoj su građani ti koji kontrolišu državnu upravu. Zato će potpis svakog građanina na Sporazum sa narodom značiti da su građani ti koji će kontrolisati njegovo sprovodjenje”, navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, svaki Sporazum biće odštampan u dva primerka te će građani moći jedan primerak da potpišu i ubace u za to predviđene kutije, a drugi primerak da zadrže za sebe. Kutije će biti postavljene na Platou, kao i kod Narodne skupštine gde se šetnja završava.

ANA BRNABIĆ IZVIŽDANA NA PROSLAVI DANA DRŽAVNOSTI: Pojavio se SNIMAK INCIDENTA, svi komentarišu NJENU REAKCIJU

Proteste “Jedan od pet miliona” podržao je određen broj profesora nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.

Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu, a zahtevi su se dopunjavali.

Zatraženo je da RTS protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, da javni medijski servis jednako izveštava o svim političkim opcijama, i da generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i urednik Informativnog programa Nebojša Lj. Stefanović podnesu ostavke.

Građani zahtevaju da se pronađu počinioci i nalogodavci ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, i da ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović podnese ostavku.

Upućen je poziv na dogovor i zahtev opoziciji da iznese konkretan plan šta će učiniti da promene sistem u Srbiji da bi vlast bila servis gradjana.

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, kao što su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac.