PROTEST BICIKLISTA U BEOGRADU: Dozlogrdilo im čekanje i lažna obećanja

Biciklista
Freedigitalphotos.net/Sura Nualpradid

Beogradska Kritična masa, grupna vožnja biciklista, biće organizovana 60. put, u subotu, 26. marta. Početak okupljanja zakazan je na Trgu republike u 16.30, a pedale će okretati od 17 časova.

 

Beogradskim biciklistima je “dozlogrdilo” čekanje na rekonstrukciju pešačke staze na uzvodnoj strani Brankovog mosta, jer im je nedostupna već tri godine.

 
– Na upit građana kada će problem biti rešen, gradske vlasti odgovaraju solomonski, da popravka mnogo košta i da će razmotriti kada će joj pristupiti, bez ikakvih konkretnih rokova – navode biciklisti Kritične mase.

Oni ističu da je rešavanje problema na automobilskoj infrastrukturi po pravilu urgentno i da im nezvanične tvrdnje o oštećenjima ne zbuče ubedljivo.

– Prosečnom posmatraču bi se pre učinilo da gradskim vlastima pešaci i biciklisti baš i nisu prioritet, jer, eto, oni mogu da se guraju na drugoj strani mosta, optužujući jedni druge za netoleranciju – objašnjavaju iz Kritične mase zašto je čekanje na rekonstrukciju staze problem.

Biciklisti se okupljaju uz poruku gradskim vlastima “Popravka ili ostavka!”, jer, kako Kritična masa navodi u svom saopštenju, ukoliko za tri godine nadležni nisu bili sposobni da poprave najprometniji most u Beogradu trebalo bi da daju rok kada će ga popraviti ili, u suprotnom, traže njihove ostavke.