Protest Jedan od pet miliona praćen zvužducima i uzvicima “UA” i “BOJKOT”, a evo koju su PORUKU učesnici imali za Vučića

Protest "Jedan od pet miliona" bio je i večeras u Beogradu, a prvi put od kako su krenuli, organizator je sa mukom održao uvodni govor jer su ga pratili zvižduci i glasni uzvici "Ua" i "Bojkot".

BETA

Jedan od organizatora protesta, Miodrag Simović, kazao je “hrabrim ljudima” da zna da su zbunjeni njihovom nedavnom konferencijom za medije.

“Nije sve rečeno i sve će biti jasnije u utorak”, rekao je Simović, misleći na najavu tog pokreta da će ponovo govoriti o njihovoj najavi mogućeg izlaska na izbore.

On je kazao gradjanima da je večeras 60. protest u Beogradu i da će nastaviti da se održava.

Nakon uvodnog govora, krenula je protestna šetnja ka zgradi Radio-televizije Srbije, a na čelu šetnje je veliki natpis šetalica “Bojkot”.

Simović se nije obratio sa kamiona sa ozvučenjem, kao što je bilo do sada, već je govorio uz pomoć razglasa postavljenog na krovu jednog kombija.

Na pitanje novinara zašto su gradjani došli u tom broju, aktivistkinja tog pokreta Valentina Reković rekla je da “broj gradjana koji će doći na protest zavisi od samih gradjana”.

Na konstataciju  novinara da se okupilo manje ljudi na početku, Reković, koja je najavila mogućnost izlaska na izbore, rekla je da to “lična procena”, dodajući da je bilo skupova sa manje pristutnih.

Učesnici su ispred ulaza u Skupštinu Srbije, na njenim stepenicama razvili transparent “Bojkot”.

“Poručujemo (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću, (premijerki Srbije) Ani Brnabić i njihovim poltronima iz Srpske napredne stranke da će ovako izgledati dan konstituisanja lažnog parlamenta”, rekla je aktivistkinja tog pokreta Valentina Reković.

Ona je poručila “hrabrim ljudima” da će se organizatori protesta obratiti u utorak, misleći očito na njihovu raniju najavu da će tada biti održana konferencija za medije na kojoj će govoriti on njihovom eventualnom izlasku na izbore.