PROTEST “NE DAVIMO BEOGRAD”: Učesnici skupa uručili “otkaz” gradonačelniku

Protest
Dnevno.rs

Građani okupljeni u inicijativu "Ne davimo Beograd" okupili su se ispred gradske skupštine gde su došli da uruče "otkaz" gradonačelniku Siniši Malom.

 

Osim toga, “otkaz“ žele da uruče i predsedniku gradske skupštine Nikoli Nikodijeviću.

Dok su gradonačelnik i predsednik gradske skupštine ulazili u zgradu, okupljeni su zviždali i uzvikivali “lopovi, lopovi”.

Učesnici skupa “otkaz” objašnjavaju odgovornošću gradonačelnika i predsednika gradske skupštine zbog rušenja objekata u Savamali krajem aprila.

Inicijativa je pre nekoliko dana najavila da će se njihovi predstavnici ubuduće pojavljivati svuda gde i gradonačelnik Beograda.

Slično su najavili i iz Demokratske stranke čiji će odbornici na sednici Skupštine Grada Beograda koja počinje u 10 sati Malom predati potpise 50.000 građana koji traže njegovu ostavku.

“Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, ili ne bude smenjen, građani će to uraditi umesto njega, u to sada više nema nikakve sumnje. Danas će u Skupštini grada odbornici DS predati 50.000 potpisa građana koji tu ostavku traže i od njega zahtevati da preuzme odgovornost. Ukoliko to ne bude želeo, tražiću da Skupština raspravlja o toj odgovornosti”, naveo je lider beogradskih demokrata Balša Božović.