Protest u Beogradu zbog kafića: ‘Ovde orgijaju, ne možemo da spavamo’

Beograd
Pixabay.com

Stanari Cetinjske i nekoliko okolnih ulica u Beogradu i danas su protestovali zbog buke iz kafića zbog koje, kako kažu, ne mogu da spavaju.

 

Na protestu se okupilo oko 100 građana, javio je reporter MONDA.

Među okupljenima je bio i predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać (DS).

Okupljeni su izrazili nezadovoljstvo bukom iz okolnih kafića.

– Ovde ‘orgijaju’ do ujutro, ne možemo da spavamo – požalila se jedna Beograđanka.

Protest je organizovan ispred ulaza u bivšu fabriku BIP-a u čijem krugu je smešteno desetak noćnih klubova.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije danas da će u septembru biti doneta odluka o zabrani puštanja muzike iz ugostiteljskih objekata u radijusu od 150 do 200 metara od stambenog objekta, čime bi bio rešen i problem žitelja Cetinjske ulice.

– Građani su potpuno u pravu kada se žale na buku i to je jedan od razloga zbog kojeg ćemo promeniti gradsku odluku koja sada zabranjuje restoranima i kafićima koji su u stambenim zgradama da puštaju muziku posle 23 sata radnim danom i nakon 24 sata vikendom – rekao je Vesić, komentarišući protest stanara Cetinjske i nekoliko okolnih ulica u Beogradu zbog buke iz lokala koji se nalaze u krugu bivšeg BIP-a.

On je najavio da bi se na sednici Skupštine grada, najverovatnije do 10. septembra, mogla promeniti odluka, čime bi zabrana emitiovanja muzike važila u krugu od 150 do 200 metara u okolini stambenih zgrada.loading...