PROTEST U KRUŠEVCU IZAZVAO BURU: Jedni se smeju BROJU okupljenih, drugi hvale BAKU (89) KOJA JE GOVORILA

Građani Kruševca okupili su se sinoć na petom protestu "1 od 5 miliona" na Trgu glumaca, poručivši da od šetnji i od zahteva neće odustati.

Beta

“Svi protesti širom Srbije nose istu poruku, ne odustajemo od šetnji, ne odustajemo od zahteva, idemo do pobede. Večeras je sa nama baka Zora koja ima 89 godina i živi od penzije od 22.000 dinara, ona podržava naše šetnje i želela je da vam nešto kaže”, rekla je okupljenim građanima Inga Rakić.

Njene reči da baka Zora ima tako malu penziju okupljeni su dočekali gromoglasnim zvižducima i negodovanjem.

“Izdržite deco, gotov je”, poručila je baka Zora, koja je izašla na protest uprkos veoma hladnom, vetrovitnom i kišovitom vremenu.

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić, kazao je da mu je čast što stoji pred baka Zorom i brojnim hrabrim Kruševljanima te pozvao da na protest izadju i oni koji večeras sede u svojim hladnim stanovima.

“Srbija je naša zemlja, Srbija je naša kuća i svi moramo za nju da se borimo. Ona ne pripada onima koji su je sada oteli i koji se ponašaju kao da su je nasledili i kao da im je ona privatno vlasništvo”, rekao je Aleksić.

Kazao je da su oni koji su danas na vlasti Srbiju devedesetih godina uveli u rat, da su tada, dok su se “naša deca borila na Kosovu, oni u Beogradu delili stanove” te da se sada “izdaju za neke patriote koji su došli da završe stvar oko Kosova”.

“Danas hoće da nas razgraniče, da razgraniče Srbiju od Srbije, da razgraniče Srbe od Srba. Podsećam danas ovde tog našeg vožda Aleksandra Vućića, podsećam iz Lazarevog grada da je položio zakletvu nad Ustavom Srbije i nad Miroslavljevim jevandjeljem i da nema prava da rasprodaje srpsku teritoriju”, poručio je Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ:

CARSKA FORA! Na protestu u Novom Sadu upalili baklje, zapevali OVU PESMU i napravili SNIMAK NEDELJE (VIDEO)

Nakon protesta u Novom Sadu, svi pričaju o OVOM TRANSPARENTU – razumeće ga samo FANOVI ĐORĐA BALAŠEVIĆA (FOTO)

Ovo se čekalo! ZORAN KESIĆ objasnio PROTESTE 1 od 5 miliona u 60 sekundi i – POKIDAO (VIDEO)

Još 1985. Mija Aleksić je napravio PARODIJU NA PESMU Miroslava Ilića i najbolje opisao SRBIJU DANAS (VIDEO)

Građani su nakon obraćanja krenuli u šetnju glavnom gradskom ulicom, prošli su pored Gradske uprave, nastavili do kružnog toka ispod SUP-a, da bi se vratili kroz grad i šetnju završili kod Fontane.

Nosili su parole “Počelo je”, “Linč, silovanje, nasilje trpimo sedam godina”, “Hoćemo pasoše za more ne za posao”, “Uzmite nam parole, ostaće nam motke”.

Na društvenim mrežama najviše pažnje privuklo je pojavljivanje bake Zore na protestu koju su već proglasili “herojem svih protesta”. Sa druge strane, kritičari ismevaju broj okupljenih navodeći da ih nije bilo više od “100-150”.

Građani Kruševca koji protestuju traže ostavku gradonačelnice Jasmine Palurović, gradskih većnika i članova Nadzornog odbora Gradske toplane, kao i da naredna tri računa za grejanje budu umanjena za polovinu.

Takođe traže da “Kruševac bude bezbedan grad kojim ne upravljaju kriminalni klanovi”, da zdravstveni radnici imaju bolje uslove za rad, a pacijenti bolje uslove lečenja, da građani dobijaju pravovremene i istinite informacije, kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku.

Naredno okupljanje zakazano je za sledeći petak u isto vreme i na istom mestu.