PROTEST U SLIKAMA: Sinoć ŠETALE HILJADE LJUDI, kolona se protezala Beogradom (FOTO GALERIJA)

Četvrti protest "Jedan od pet miliona" održan je sinoć na Trgu Slavija bez incidenata i uz zahtev učesnika za ostavkom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a sledeće okupljanje najavljeno je za subotu, 5. januar.

BETA/EMIL VAS

Na protestu koji se već četvrtu nedelju održava u Beogradu govorili su glumac Branislav Trifunović, novinar Srđan Škoro i predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov.

Osim ranije iznetih zahteva – pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, kao i pronalaženje počinioci i nalogodavaca ubistva predsednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca pokušaja ubistva lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i novinara Milana Jovanovića, na ovom protestu iznet je i jedan novi – ostavka ministra policije Nebojše Stefanovića.

NAJVEĆI DO SADA: Završen protest “Jedan od pet miliona”, okupljeni imaju NOVI ZAHTEV (FOTO)

Posle održanih govora više hiljada gradjana krenulo je u protestnu šetnju Vasinom ulicom, preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija. Te ulice bile su zatvoren za saobraćaj za vreme protesta.

Na čelu kolone je bio veliki transparent “Jedan od pet miliona”, i zastave Srbije, a ispred transparenta dobošari i kamion sa zvučnicima sa koga je puštana muzika.

Na početku povorke bili su članovi Sindikata vojnih penzionera, a protestu su se pridružili i aktivisti udruženja Krov nad glavom koji su se najpre okupili kod Etnografskog muzeja.

Učesnici protesta duvali su u pištaljke, nosili bedževe i nalepnice “Počelo je”, “Jedan od pet miliona” i transparente sa natpisima “Ima nas pet miliona”, “Dosta laži penzioneri su gladni”, “Šetam ne želim da odem”, “Reke vam ne damo, recite ne MHE”, “Neću da ćutim”… Uzvikivalo se “Lopove Vučiću” i “Vučiću pederu”.

Građani su se tokom šetnje zaustavili ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici kao i ispred televizije Studio B.

SVETSKI MEDIJI PIŠU O PROTESTIMA U BEOGRADU: “Pokret protiv Vučića dobio na snazi”