PROTEST U TRSTENIKU IZAZVAO BURU NA MREŽAMA: Jedni se smeju BROJU okupljenih, drugi hvale JEDAN FENJER (FOTO)

Protest "Jedan od pet miliona" održan je sinoć u Trsteniku na platou ispred opštine uz fenjer kao simbol protesta i transparente "Stop medijskom mraku", "Stop diktaturi" i "Abdiciraj".

Beta

Preduzetnik iz Trstenika Bojan Petrović ukazao je na to da lokalna Televizija Trstenik, iako se delom finansira iz budžeta opštine nije odgovorila na zahteve demonstranata da građani vide i čuju drugačije mišljenje.

“Ali je zato na istoj televiziji svoje minute dobio predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka koga sedam saradnica, žena, tereti za nasilje i seksualno uznemiravanje i protiv koga su podnete krivične prijave”, rekao je Petrović.

Okupljenim građanima se obratio bivši poslanik iz Kruševca Srđan Milivojević koji je kazao da je fenjer koji je držao upaljen 30. novembra u Kruševcu kada je napadnut lider Levice Srbije Borko Stefanović.

“Ovde u ovom fenjeru vidite iskre iz pogleda jednog čoveka koji je u Kosovskoj Mitrovici kazao ‘Nas je ipak više, slobodu u meni ubiti ne možete’. Ime tog čoveka je Oliver Ivanović. U ovom plamenu je pero Slavka Ćuruvije i zvezda Omera Mehića”, rekao je Milivojević i dodao da su oni žrtve vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je rekao da je potrebno utvrditi demokratska pravila za održavanje izbora i poručio da bez toga okupljeni u Trsteniku ne idu na izbore.

Protestna šetnja završena je ispred zgrade Radio Televizije Trstenik povicima i zvižducima i pozivima uredniku i vlasnicima televizije da poštuju Ustav i pravo gradjana na objektivno informisanje.

Priča o fenjeru i ovom protestu izazvala je dosta pažnje na društvenim mrežama gde neki komentarišu mali broj okupljenih (išlo se čak dotle da ih je neko prebrojao i utvrido da ih je bilo 97) dok drugi ističu da je upravo to hrabrost jer je u malom mestu mnogo rizičnije pokazati podršku protestima.

Pogledajte i sami deo rasprave: