PROTEST ZBOG INCIDENTA NA AERODROMU: Beogradski taksisti CELU NOĆ ODBIJALI VOŽNJE

Taksi
Dnevno.rs/Petar Marković

Vozači Beogradskog taksija odbili su da primaju vožnje tokom noći, protestujući zbog incidenta koji se dogodio na aerodromu “Nikola Tesla“.

 

Kako piše B92.net, u nedelju uveče je došlo do sukoba pripadnika Komunalne policije i jednog taksiste.

Navodno je došlo do uvreda i odgurivanja, posle čega je, kako kažu očevici, grupa pripadnika Komunalne policije napala, oborila i pretukla vozača.

Portparol Beogradskog taksija Milan Bojović rekao je za B92.net da ne zna zbog čega je došlo do sukoba, kao i da je jedan taksista prebačen u bolnicu.

Dodao je i da su vozači Beogradskog taksija zvali policiju, koja posle prvog poziva nije došla, ali je ipak intervenisala posle drugog poziva.

Kaže i da je ukupno trebalo 45 minuta pripadnicima policije da dođu do aerodroma, kao i da je u blizini mesta gde se dogodio incident stajao jedan policajac koji nije hteo da priđe.

Očevici incidenta navode i da je do sukoba došlo zato što je vozač stajao parkiran “negde zbog kiše“, kao i da je na taksi stanici zbog oluje voda bila visine i do 40 centimetara, zbog čega su taksisti morali da nađu alternativno mesto za parkiranje.

Vozači Beogradskog taksija su naveli i da su se bojkotu i protestu na aerodromu pridružili i vozači “druga dva“ taksi udruženja, a Beogradski taksi tokom večeri nije primao vožnje, niti je centrala bila u funkciji.