PROTEST ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Nišlije traže zaštitu od “BAHATIH SINOVA” za volanom (VIDEO)

Ni nedelju dana posle stravične saobraćajne nesreće u Nišu, u kojoj su tragično nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48), strasti se ne smiruju, a Nišlije su nakon jučerašnjeg protesta najavili nove zbog bahate vožnje u tom gradu.

printscreen/youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Zbog nesreće je uhapšen vozač audija Nemanja Stamenković (19), koji se u danima pre udesa bahatio po niškim ulicama, a na jučerašnjem protestu, Nišlije su odgovornost za tragediju zatražile od Saobraćajne policije.

Građani su se juče najpre okupili na mestu tragedije, a o čemu je portal Nova.rs pisao, da bi se potom uputili ka PU Niš. Nekoliko stotina Nišlija ispred stanice je zahtevala odgovore od Saobraćajne policije.

U jednom trenutku ispred je izašao i načelnik stanice, koji je ušao u verbalni klinč sa okupljenima, ali, prema tvrdnjama prisutnih, odgovore nisu dobili. Ispred stanice je odjekivalo: “Ua, ua”, ali i  “Mafija”.

Inače, protestu je prisustvovala i Gabrijela Ilić, ćerka poginulog Dejana Ilića, ali i familija nastradalog dečaka. Ilićeva je istakla da je došla da bi pitala dokle će se određivati “mizerne” kazne za saobraćajne udese.

– Hoću da pitam dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede. Kako da objasnim bratu koji ima pet godina i čeka oca svakog dana na vratima, da on neće da se vrati kući. Dokle će ovo da se dešava? – pitala je Ilić.

Sa druge strane, sem bahate vožnje, pojedine Nišlije ističu da je reč i o protestu protiv “bahatih sinova” u Srbiji.

Sledeći protest najavljen je za narednu subotu.

Podsetimo, nesreća se dogodila 4. janura, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je audijem pokosio 48-godišnjeg Ilića i 12-godišnjeg dečaka.