Protesti i nemiri u gradovima Srbije: Najžešće bilo u Beogradu, SNIMCI POLICIJSKE BRUTALNOSTI šokirali sve (VIDEO)

Demonstranti, koji su se u centru Beograda nekoliko časova sukobljavali sa policijom, oko ponoći su se razišli a policija je rasterala poslednje grupe u Bulevaru kralja Aleksandra i u blizini Tašmajdanskog parka.

Printscreen/Kolaž

Građani Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca protestovali su na ulicama svojih gradova. Izneli su zahteve za imenovanje novog Kriznog štaba, pozivaju na odgovornost komandanata u policiji nakon protesta u utorak.

Oko 20.15h jedna mala grupa demonstranata na platou ispred ulaza u Skupštinu Srbije bacila je baklju i gađala policiju, na šta je ona odgovorila suzavcem, a kasnije i jurišem.

Ima povređenih građana, među njima i lider Dveri Boško Obradović. Ministar Stefanović izjavio da je povređeno 10 policajaca, da su jednom polomljene obe noge.

Svetski mediji izveštavaju o drugoj večeri protesta u Beogradu, navodeći da je policija ponovo bacila suzavac na hiljade demonstranata okupljenih ispred Skupštine Srbije, i da ima povređenih, uključujući i neke opozicione lidere, tokom haotičnih sukoba.

Ne zna se tačan broj patrona suzavca koji je ispaljen, a opet su zabeležene i scene u kojima je policija tukla građane, naročito one koji su pali tokom stampeda koji se u nekoliko navrata dešavao.