PROTESTI U VIŠE GRADOVA SRBIJE, Novosađani najavili za sutra DOLAZAK U BEOGRADU (VIDEO)

Građani se širom Srbije već peti dan okupljaju na protestima kako bi iskazali bunt protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upravljanja krizom oko koronavirusa. Demonstracije su posle Beograda zahvatile mnoge gradove, a večeras se protestuje u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kragujevcu i Kruševcu.

Printscreen/Facebook/Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz

Više hiljada Novosađana, predvođeni aktivistima “bez krova niko”, okupili su se večeras peti put na Trgu slobode kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji odakle su krenuli prema Varadinskom mostu.

Kada su stigli do mosta, odlučili su da promene rutu i vrate se ka Radničkoj ulici, kako bi blokirali policijsku stanicu “Stari grad”, gde se nalazi Nikola Burmaz, koji je prve večeri pretukao petnaestogidišnjeg mladića na bicikli.

Policajci su izašli i stali uz ogradu, a građani im poručili “mi vas plaćamo” i “krenite sa nama”, te im ostavili novac i hranu za pse, zatim su nastavili sa šetnjom Stražilovskom, prema centru, te otišli na Varadinski most.

Oni su ispred zgrade policije uzvikivali “Mi vas plaćamo”, “Bacite štitove” i “Ne tucite naše drugove”, dok kordon policije čuva zgradu.

Jedan od inicijatora prvih protesta Miran Pogačar, koji je i uhapšen prve večeri, pozvao je demonstrante da ne gađaju policiju kamenjem. Protest zasada protiče bez incidenata.

Demonstrantima se u šetnji kroz Radničku ulicu pridružilo još Novosađana, a mnogi im daju podršku sa balkona i terasa. Šetači su ih pozivali da “izađu napolje”, što su mnogi i učinili.

Na večerašnjem protestu, kao i sinoć, čini se da nema pripadnika desničarskih organizacija i huligana, koji su prve večeri demolirali prozore Gradske kuće.

Zahtevi ove večeri si isti kao prethodnih, da se podnosu ostavke, kako u Vladi, Kriznom štabu, tako i na lokalu.

Novosađani se razišli, za sutra najavili odlazak u Beograd.loading...