“PROVETRAVANJE” KOD NAPREDNJAKA: Izbori u SNS počinju 1. septembra, a funkcionerima se VEĆ SE KLATE STOLICE

Izbori unutar Srpske napredne stranke (SNS) počeće 1. septembra, najpre "provetravanjem" rukovodstva na lokalnom nivou, a ceo proces kadrovskog osvežavanja trebalo bi da bude završen do kraja godine, kada će biti održana izborna skupština na kojoj će se birati vrh naprednjaka, pišu Večernje novosti.

Beta

Ovakav kalendar izbornih radnji u SNS ima za cilj da se pre glasanja za lokal sledećeg proleća dodatno osnaži baza stranke i na elegantan način uruče “otkazi” onim opštinskim funkcionerima, koji ne samo da su loše radili skrivajući se iza lidera Aleksandra Vučića, nego su svojim potezima ozbiljno narušavali ugled SNS, navodi list.

Pripreme za izbore već su počele, a plan je da se oni najpre sprovedu u okružnim, opštinskim i gradskim odborima SNS. Oni će zatim delegirati svoje predstavnike na izbornoj skupštini, na kojoj će se birati predsednik, potpredsednici, novi saziv Glavnog i Izvršnog odbora.

Vučić je u više navrata pominjao mogućnost da se ne kandiduje ponovo za lidera stranke, što je naišlo na veliki otpor među naprednjacima, pišu Večernje novosti.