PRŠTALO NA SKUPŠTINSKOM ODBORU: “Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod”

Skupština
Printscreen

Vlada tek što je formirana, a strasti su u skupštini ponovo uzavrele!

 

Sednicu Odbora za spoljne poslove obeležila je žustra rasprava Marije Obradović (SNS) i Nataše Jovanović (SRS), koja je zatim nastavljana i u skupštinskoj sali.

Jovanovićeva je na sednici Odbora izjavila da su konsultacije za predsednika i zamenika predsednika tog Odbora donošene “iza kulisa”.

Na to je reagovala Obradovićeva rekavši: “Vi da vodite spoljnu politiku. Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod”.

Poslanica radikala je na to odgovorila Obradovićevoj da je “spikerka sa kraljevačke televizije”, a situaciju i dalju polemiku smirio predsedavajući Milorad Mijatović (SDPS).

– Moguće je da sam pogrešila kad sam izgovorila tu reč na sednici Odbora i da to nije primereno ovako visokom domu, a naročito ne poslaniku. Ali ja sam u tom trenutku izgovorila glasno ono što su svi mislili – rekla je Obradovićeva tokom skupštinske rasprave.

Dodala je da radikali zloupotrebljavaju Poslovnik i da to što imaju toliko prostora u medijima je za Fakultet političkih nauka ili neku drugu vrstu nauka koja izučava fenomene.

Lider radikala Vojislav Šešelj je komentaričući situaciju na Odboru rekao da se pitao, ima li smisla voditi dijalog sa vlašću koja je puna sebe i koja se bahato odnosi prema opoziciji.

– Nije ovo posledenja vlast koja je uzjahala Srbijom. Setite se primera ‘dosmanlija’ i vidite na šta su spali zbog toga – rekao je Šešelj.

Marija Obradović nakon toga se izvinila poslanicima radikala rekavši da je bila isprovocirana blokiranjem rada Odbora, ali da je njen rečnik svakako bio nedoličan i preteran.loading...