PRVA MANA NOVOG AUTO-PUTA: Vozači imaju jedan neočekivan problem

Autoput
Dnevno.rs

Veliki broj vozača koji putuju novom deonicom auto-puta od Preljine do Ljiga žali se da na ovoj trasi gotovo nema signala za mobilne telefone. Na oko 40 kilometara samo na nekoliko mesta mogu da koriste mobilne telefone.

 

Pranjanac Radovan Tomanić kaže da od Brđana do Ljiga jedva da dvaput uhvati signal.

– Korisnik sam dve mobilne kartice, MTS i VIP, od naplatne rampe u Preljini do Ljiga putujem obično oko 30 minuta i samo u nekoliko navrata imam signal koji se odmah izgubi. Nije mi jasno da tako moćni operateri ostave auto-put bez telefonske veze – rekao je Tomanić.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović veli nam da se pitanje funkcionisanja mobilne telefonije, vatrogasno- spasilačke jedinice i službe hitne pomoći na novootvorenoj deonici auto-puta našlo na dnevnom redu zbog brojnih pritužbi meštana i vozača na ovoj savremenoj saobraćajnici.

– Izvršena je podela nadležnosti hitne pomoći Čačka, Gornjeg Milanovca i Ljiga i Sektora za vanredne situacije, a od “Telekoma” zatraženo da reši problem i uspostavi pouzdan telefonski signal duž cele deonice od 40 kilometara ovog izvrsnog druma kroz Šumadiju – kazao je Jolović.loading...