Prva mesta na izbornim listama rezervisana za JAVNE LIČNOSTI: Političare podržali glumci, pevači…

Izbori
Wikipedia/Rama

Naprednjaci jedini do sada nisu formirali izbornu listu, pošto još pregovaraju s istaknutim javnim ličnostima koje bi zauzele prva mesta.

 

U samom vrhu liste mesta će biti samo za dva političara – Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića. Lider SNS-a ponudio je saradnju sportskim legendama Draganu Džajiću i Božidaru Maljkoviću, kao i poznatom reditelju Emiru Kusturici, piše Blic.

Iskrenu poruku ljubavi u ovoj voždovačkoj ulici NE MOŽE DA IZBRIŠE NI KIŠA (FOTO)

– Poštujem, cenim i volim Aleksandra Vučića i želim mu pobedu na izborima. Uvek mi je bio drag čovek – rekao je Džajić za list, ne precizirajući da li će prihvatiti Vučićevu ponudu.

Ni Maljković nije želeo da komentariše navode lista.

– Ne bih o tome da govorim ovom prilikom. Ne želim da kvarim ovaj trenutak kada “Pionir” postaje hala “Aleksandar Nikolić”. To bi bilo kao da mešate vino i vodu, a ja neću da devalviram sve dobro što smo uradili – rekao je on.

Prema saznanjima Blica, Emir Kusturica se neće direktno angažovati u kampanji SNS-a jer je posvećen snimanju filma “Na mlečnom putu”.

LIČNI UGAO: Zašto je vakcinacija rezultat poverenja i autoriteta

Ostale stranke su manje-više finiširale svoje izborne liste. Socijalisti se i ovog puta uzdaju u poznate koji su ih i do sada podržavali. Među njima su svakako Neša Galija i Srđan Dragojević, kao i glumac Velimir – Bata Živojinović.

Praksa je i do sada bila da javne ličnosti na različite načine podržavaju političke partije.

Tako su za izbore 2014. SNS podržali Olivera Katarina, Tihomir Arsić i Zorica Brunclik, SPS pevači Šaban Šaulić, Dragan Kojić i Ana Bekuta. Demokrate su svojevremeno podržavali muzičar Momčilo Bajagić Bajaga i glumci Dragan Nikolić i Svetozar Cvetković, DSS Bora Čorba, a LDP Bora Todorović i pevačica Dunja Ilić.

Mira Banjac i Nađa Higl uz DS

Kako Blic saznaje, u kampanji demokrata učestvovaće bivši bokser Slobodan Kačar i sociološkinja Vesna Pešić. DS očekuje i podršku Nađe Higl i Mire Banjac, koje su članice DS, ali i Boška Đukanovića, bivšeg direktora Instituta “Dedinje”.