PRVA REAKCIJA Aleksandra Vučića na vest o Nikolićevoj kandidaturi za predsednika Srbije

Aleksandar Vučić
Printscreen/Youtube

Vest o tome da će se i Tomislav Nikolić kandidovati za predsednika Srbije odjeknula je političkom scenom, a stigle su i prve reakcije.

 

Sputnjik i N1 preneli su kao ekskluzivno vest da je Nikolić odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima.

Sa predsednikom SNS-a i premijerom Aleksandrom Vučićem u kontakt je stupio Tanjug, a na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar.

Na kandidaturu Nikolića reagovao je lider socijalista Ivica Dačić. Ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno je, kaže Dačić, da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića.

Ističe da je jedino logično i racionalno da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa ili bez Nikolića, svejedno.

– A šta će uraditi Nikolić bez Vučića, i to je jasno – ništa. Samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno – zaključuje Dačić.

Da samo Vučić zaslužuje poverenje građana i da je to pokazao radom i rezultatima koje je ostvario kao premijer, smatra i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Podršku Vučićevoj kandidaturi potvrdio je i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, kao i lider Pokreta socijalista koji je rekao da će, ako se Tomislav Nikolić zaista kandiduje, “biti jasno da Vučića izdaju političari ali da uz njega ostaje Srbija”.loading...