PRVE SLIKE TRAGEDIJE KOD NIŠA: Prizori užasa, voz od siline AUTOBUS POCEPAO NA POLA (FOTO+VIDEO)

U sudaru putničkog autobusa i voza jutros kod Niša poginule su tri osobe, dok je 22 povredjenih prebačeno u niški Kliničko-bolnički centar, saopštio je danas MUP.

Printscreen Rts

Sudar se dogodio oko 7.30 časova na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, a na mestu nesreće su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasno-spasilačke ekipe.

Printscreen Rts

JP “Infrastruktura železnica Srbije” saopštilo je da je putnički voz koji je u 7.14 časova krenuo iz železničke stanice Niš ka Prokuplju, udario u putnički autobus na putnom prelazu obezbeđenom znacima vertikalne drumske signalizacije pri izlasku iz železničke stanice Međurovo.

Printscreen Rts

Navodi se i da je voz jednim delom iskliznuo sa šina kao i da je železnički saoraćaj na toj deonici obustavljen.

– Na lice mesta su odmah stigle ekipe Hitne pomoći, MUP-a, isledni organi kao i železnička komisija za istragu vanrednih dogadjaja. U toku je uviđaj – stoji u saopštenju JP “Infastruktura železnica Srbije”.

STRAŠNA NESREĆA KOD NIŠA: Voz udario u AUTOBUS PUN DECE i prepolovio ga, IMA POGINULIH (VIDEO)

Printscreen Rts

Mediji su ranije preneli da je šest osoba teško povređeno kao i da je voz udario u autobus “Niš ekspresa” koji je saobraćao na lokalnoj liniji.

Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu do sada je zbrinuo 33 povređenih. Četiri osobe su već na operaciji. 

Kako je agenciji Beta rečeno u Urgentnom centru, u toku je dijagnostika ostalih nakon čega će se znati kakvo je zdravstveno stanje primljenih pacijenata.