Prvi dan NOVE GODINE hladan i bez padavina, temperatura do 5 stepeni

beograd
Dnevno.rs/Petar Marković

U Srbiji će danas ujutro biti umerenog mraza, dok će tokom dana biti suvo i hladno vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Ponegde se očekuje provejavanje slabog snega. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura biće od minus 14 do minus pet, a najviša od minus tri do tri.

U Beogradu danas umeren mraz. Pre podne pretežno sunčano, od sredine dana oblačno i suvo vreme. Uveče je moguće provejavanje slabog snega. Vetar slab, promenljivog smera. Najniža temperatura oko minus pet, a najviša oko minus jedan.

U Srbiji u subotu hladno i oblačno. Uveče na jugu Banata pojačan jugoistočni vetar. U toku noći i u nedelju pre podne kiša i sneg. Kiša će se mestimično lediti na tlu, naročito u košavskom području.

U nedelju posle podne i u noću u većem delu Srbije padaće sneg. U ponedeljak se očekuje slabljenje padavina, a od utorka toplije vreme s kišom i snegom u planinama.

Biometeorološka prognoza za petak, 1. januar 2016. godine:

Biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i zglobovima i glavobolja.