PRVI SNIMCI SA MESTA NESREĆE: Pao vojni avion kod Loznice, POGINUO PILOT, za drugim se traga (VIDEO)

Avion "mig 21" Vojske Srbije srušio se jutros oko 9.00 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Printscreen Rts

Avion se srušio jutros oko 9.00 u dvorište kuće u selu Brasina kod Malog Zvornika. Prema nezvaničnim informacijama, jedan pilot je poginuo, dok se za drugim traga.

Povređen je meštanin (1961) u čije dvorište je avion pao. On je prevezen u Opštu bolnicu u Loznici i primljen u jedinicu intenzivne nege. U bolnici su za RTS rekli da je on zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svestan i orijentisan. Osim opekotina, nema drugih povreda.

Ministarstvo: Avion pregledan 

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je avion “mig-21” koji se srušio pregledan jutros u skladu sa svim procedurama i da je nakon pregleda konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su na mesto pada aviona izašli nadležni istražni organi i da je uviđaj u toku. Takođe, prema ranijem saopštenju, na lice mesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja RV i PVO.

Helikopteri su nadledali selo, a na licu mesta su vatrogasci, Vojska, policija i Hitna pomoć. 

Očevici kažu da se sve dogodilo vrlo brzo

Meštani kažu da je avion jutros nadletao selo, i u jednom momentu je leteo jako nisko, tik iznad krovova kuća.

Sve je video i Stanoje Grujuć, koji je za RTS ispričao šta se jutros događalo.

“Prvo je bio jak zvuk aviona i nisko je leteo, izleteli smo iz kuće ja i supruga, bilo je bezazleno, borio se, okretao. Onda je bio pad, posle se jak dim podigao, odmah sam otišao kolima, odigralo se u vrlo kratkom vremenu”, ispričao nam je Stanoje.

Kako kaže, kad je došao na lice mesta, meštani su se okupili, a čula se i naknadna pucnjava.

“Jedan komšija je opekotine dobio, odvezen je u Loznicu, manje su telesne povrede”, ispričao je Stanoje Grujić za RTS.

Avion se nakon pada zapalio, a izgorelo je i jedno drvo.

Od letos “mig-21” na nebu posle pauze 

“Mig-21” nedavno se opet našao na nebu iznad Srbije posle duge pauze. Od 2015. godine Vojska Srbije koristila je samo tri dvoseda, a jedan je bio razoružan. Međutim, i ti avioni su uskoro prestali da lete.

U junu i julu ove godine mediji su pisali kako “dvogrba kamila” ponovo leti.

Vazduhoplovni portal “Tangosiks” javio je da je sa batajničkog aerodroma posle dve godine letos poleteo najmlađi model sa serijskim brojem 16158.

Prema fotografijama sa mesta današnje nesreće koje su objavili neki mediji, na repu aviona koji je pao nalazi se upravo taj serijski broj.