PRVI VINSKI MARATON: Volite prirodu i dobro vino? Spremite se za novu manifestaciju u Srbiji! (VIDEO)

vinska trka
promo

Prvi Vinski maraton u Srbiji je prilika da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu!

 

Po prvi put u Srbiji se organizuje veliki Vinski maraton, koji će biti održan 23. septembra na Paliću. Ova manifestacija je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi!

Već godinama u mnogim vinskim regijama u svetu se organizuju vinske trke koje su

veoma popularne i privlače veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Posebna specifičnost maratona je karnevalski duh i okrepne vinske stanice na kojima će učesnici moći da probaju vina.

U svetu postoji na desetine izuzetno popularnih vinskih trka i sve one su sinonim dobre zabave.

Najstarija i najpoznatija održava se u Bordou u Francuskoj, pod nazivom “Marathon du Médoc”, na kojoj učestvuje čak 8.500 takmičara, koji svoje startne brojeve rezervišu i godinu dana unapred!

Poslednje decenije vinske trke postale su pravi hit i u Australiji, Novom Zelandu, Južnoafričkoj

Republici, Mađarskoj, Italiji…

Sve posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuju i obilasci lokalnih vinarija, mnoštvo zanimljivih i edukativnih vinskih radionica, degustacije najboljih vina iz tog dela Srbije i regiona, a sve to uz čuvene specijalitete lokalne kuhinje, muzičke koncerte i zabavni program za sve uzraste!

Vinski maraton se sastoji od Vinske trke i Trke uživanja, a svi zainteresovani mogu

se prijaviti preko sajta www.vinskimaraton.rs

Vinska trka Palić 2017

Ova trka namenjena je profesionalnim sportistima i rekreativcima, uz naglasak na

dobrom provodu učesnika. Staza Vinske trke dugačka je oko 23 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima. Za one koji žele da se posvete samo trčanju, sve to i još mnogo poslastica svakako će ih dočekati po završetku trke na cilju.

Trka uživanja Palić 2017

Trka uživanja je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana. Pravo učešća imaju svi koji to žele! Staza Trke uživanja duga je šest kilometara. Uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika.

Učesnike sa najoriginalnijim i najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade!

Pomoćnik ministra za turizam, Renata Pindžo je, povodom manifestacije, izjavila da

proizvodnja vina i vinski turizam, kao i interesovanje za gastronomiju, beleže rastući trend u Srbiji poslednjih nekoliko godina.

Verujemo da će ova manifestacija kreirati do sada nedoživljeno turističko iskustvo u Srbiji, te da će u značajnoj meri podstaći ekonomski razvoj, pre svega, lokalne zajednice –  istakla je gospođa Pindžo.

 

U Srbiji su mnoge regije poznate po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, a upravo

palićke vinarije su odlučile da otvore svoje vinograde kroz koje će trčati učesnici prvog Vinskog maratona u Srbiji.

Drago nam je da su Palić i okolina prepoznati kao značajna vinska regija i samim tim nam je pripala čast da budemo domaćini i suorganizatori prvog Vinskog maratona u Srbiji, a plan je da manifestaciju razvijemo u godinama koje dolaze, kao tradicionalnu – rekao je Nebojša Daraboš, direktor Parka Palić.

Manifestaciju je podržala i Turistička organizacija Srbije, a direktorka Marija Labović je

istakla da rezultat promocije i održavanja ove manifestacije treba da bude još veći broj posetilaca iz zemlje i inostranstva, kao i uspešnije oblikovanje Subotice kao “City break”

destinacije.loading...