PRVO POJAVLJIVANJE PUTINA nakon što je sud u Hagu IZDAO POTERNICU za njim! Evo gde je i šta radi ruski predsednik (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je aneksirano poluostrvo Krim kako bi obeležio devet godina otkako ga je Rusija zauzela.

Printscreen

Ruska državna televizija prikazala je kratak snimak opušteno obučenog Putina u šetnji sa grupom zvaničnika i uskoro obećala dodatne detalje, prenosi Rojters.

Putin će učestvovati na otvaranju umetničke škole i centra “Korsun”, javili su ruski mediji.

Rusija je zauzela Krim 2014. godine, osam godina pre nego što je započela svoju invaziju na Ukrajinu.

Ukrajina kaže da će se boriti da protera Rusiju sa Krima i svih drugih teritorija koje je Rusija okupirala u višegodišnjem ratu.

Krim i Sevastopolj 18. marta 2014. održali referendum o priključenju Rusiji, a koji je priznala nekolicina zemalja. Za ponovno ujedinjenje sa Rusijom izjasnilo se 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Ukrajina smatra poluostrvo svojom privremeno okupiranom teritorijom, a Zapad je podržava u tome.

Moskva je više puta izjavila da su stanovnici Krima svoju odluku doneli demokratski, uz puno poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN.

Prema Putinovim rečima, pitanje Krima je konačno zatvoreno.

Podsetimo, juče je Međunarodni krivični sud (MKS) sa sedištem u Hagu izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, optuživši ga da je odgovoran za navodne ratne zločine počinjene u Ukrajini.

Optužuju je za strašne zločine! KO JE RUSKINJA koju pored Putina hoće da UHAPSI SUD U HAGU?!