PRVOMAJSKI KORONA IZVEŠTAJ: Ima razloga za optimizam!

U Srbiji je za poslednja 24 sata registrovano 1.374 slučajeva novoobolelih od korona virusa, od ukupno 8.168 testiranih. Nažalost, preminulo je 24 osobe.

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je trenutno 160 pacijenta.

Prošle subote bilo je 2.068 pozitivnih.

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 10.837 osoba, od čega je bilo 1.613 pozitivno na virus korona. Na respiratorima je bilo 169 pacijent, dok je 25 osoba preminulo.

U Srbiji je manje zaraženih od korona virusa, a manje je i pacijenata na bolničkom lečenju. Vakcinacija danas i naredna dva dana moguća je samo na poziv, a od ponedeljka ponovo bez zakazivanja.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, zamolila je građane da tokom prvomajskih i uskršnjih praznika prate obaveštenja i SMS poruke za vakcinaciju i revakcinaciju koje dobijaju od eUprave, jer različiti punktovi imaju različito radno vreme tokom prazničnih dana.

– Ukoliko građani iz objektivnih razloga ne mogu da dođu u zakazanom terminu, bez obzira na propušten termin biće im omogućena vakcinacija ili revakcinacija bez zakazivanja. Apelujemo da se ova mogućnost ne zloupotrebljava i da se unapred zakazani termini poštuju – navodi se u saopštenju.

Kada je reč o vakcinaciji bez zakazanog termina, ona će biti nastavljena od ponedeljka, 3. maja, navela je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.