Psi koji su RASTRGLI čoveka na posmatranju, evo kakve će posledice snositi vlasnik PIT BULOVA!

Novi Sad
Beta

Psi koji su na Petrovaradinu napali čoveka trenutno u privhatilištu na posmatranju, a uzeti su im brisevi sa šapa i vilice.

 

To je izjavio direktor novosadskog javnog preduzeća “Zoo higijena” Aleksandar Bursać.

Jutros se u Ulici Bukovački put 92 na Petrovaradinu dogodila nesreća, kada su dva psa napala sedamdesetdvogodišnjaka, koji je od posledica tog napada preminuo.

Bursać je kazao da je nešto pre sedam sati “Zoo higijena” dobila poziv od strane MUP-a i prijavu da se na toj lokaciji dogodio napad pasa sa smrtnim ishodom.

“Naša je ekipa je u 06.58 stigla na lice mesta i uhvatila te pse, a od policije smo zamoljeni da uzmemo forenzičke briseve sa njihovih šapa i usta i to su moje kolege i uradile, a zatim su pse smestili u naša vozila, dok je republički veterinarski inspektor sačinio zapisnik prema kojem nam se nalaže da te pse odvedemo u prihvatilište na posmatranje”, rekao je Bursać novinarima.

On je kazao da se, koliko je njemu poznato, radi o vlasničkim psima, čiji je vlasnik trenutno u Nemačkoj, a psi su boravili u kućnom dvorištu i sa njima je bila supruga vlasnika.

“Po njenim rečima psi su pojurili za mačkom koja je pobegla kroz međukomšijsku ogradu, koju su psi jureći za njom preskočili, a komšija je izašao da odbrani tu mačku i oni su i njega napali i usmrtili ga”, rekao je Bursać.

On je istakao da svaki pas mora imati odgovornog vlasnika i da je samo to bitno, a ne o kojoj rasi pasa se radi.

Na pitanje novinara kakve su moguće zakonske posledice po vlasnika pasa, Bursać je rekao da će po njegovim saznanjima slučaj biti tretiran kao ubistvo iz nehata.loading...