Na pariskom aerodromu "Orli" ubijen je muškarac koji je oteo pušku vojniku na jednom terminalu. On je prethodno ranio policajca u Parizu, a reč je o radikalizovanom muslimanu koji je od ranije poznatom policiji.

 

Oko 3.000 putnika evakuisano je sa aerodroma, letovi su obustavljeni sa oba terminala, a neki su preusmereni na aerodrom “Šarl de Gol”. Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, prenosi Rojters.

Do incidenta na aerodromu došlo je kada je muškarac oteo pušku vojniku i pobegao u jednu prodavnicu, nakon čega su ga bezbednosne snage ubile. Tom prilikom niko nije povređen.

Muškarac je uspeo da ukrade oružje vojniku. Brzo je neutralisan – navedeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske.

Podsetimo, u incidentu prošlog meseca muškarac sa noževima napao je vojnike u pariskom Luvru pre nego što je policija pucala na njega i ranila ga.

U sedištu Međunarodnog montarnog fonda u Parizu pre dva dana eskplodirala je pismo bomba i lakše povredila službenicu koja je otvarala pošiljke. Za to su odgovornost preuzela jedna grčka anarhistička grupa.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine.