PUCNJAVA: Tri policajca UBIJENA

Policija Luizijana
Twitter/@MVinsanau

Tri policajca su ubijena a najmanje petoro ranjeno u zasedi u Baton ružu u američkoj saveznoj državi Luizijani.

Novo ubistvo policajaca iz zasede u SAD. Ovoga puta vatru je na čuvare javnog reda i mira otvorio nepoznati napadač u jednom tržnom centru uBaton ružu, u američkoj saveznoj državi Luizijani.

Tri policajca su ubijena a najmanje petorica ranjeno u obračunu sa napadačem. Dvojica ranjenih su u veoma teškom stanju.

Pucač je i dalje na slobodi i specijalne snage policije pokušavaju da ga neutrališu.

Ovaj napad je usledio samo nedelju dana nakon što je FBI razaslao upozorenje (Situational Information Report, SIR) o uverljivoj pretnji od napada na policajce u Baton Ružu, a nakon toga je stiglo još nekoliko inforamcija da radikalni aktivisti ciljaju na policajce sa “smrtonosnom silom”.

Baron ruž je žarište protesta protiv policijske brutalnosti koje organizuju aktivisti pokreta Života crnaca su važni (Black Lives Matter), nakon ubistva Altona Sterlinga u policijskim rukama, podseća Sputnjik.

Video snimak prolaznika pokazuje kako policajci drže Sterlinga na zemlji dok jedan praznui čitav šaržer metaka u njega iz neposredne blizine.

Ni 24 sata nakon toga cela zemlja se digla protiv neopravdanog ubistva, snimak je postao viralan na društvenim mrežama, kao i onaj kada je devojka snimila kako nedužni Filanda Kastilea krvari pošto ga je u kolima upucao policajac. ispred četvorogodišnje kćerke.