PUN GEPEK BARUTA I MUNICIJE! Na Horgošu u automobilu turskih registracija otkrivena GOMILA NAORUŽANJA

Granični prelaz Horgoš
Printscreen/Youtube

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnim prelazima Horgoš i Gradina sprečili krijumčarenje veće količine municije, oko 13 grama hašiša i 27.000 evra.

 

Kako je saopštila Uprava carina, na graničnom prelazu Horgoš na ulazu iz Mađarske 4. juna sat iza ponoći, carinici su pronašli omanji arsenal municije, baruta i raznog pribora u automobilu turskih registarskih oznaka.

Ukupno je otkriveno 4.000 zrna za municiju raznog kalibra, 1.000 upaljača za čauru Magnum, kao i 7.5 kilograma raznih vrsta baruta.

Pronađen je i uređaj za merenje “Chargermaster Combo”, sprava za punjenje municije “Rock Chucker Supreme”, pribor za čišćenje “Case Lube Kit-2”, kao i dve optike “Burris Eliminator III 4-16x50h96”.

Prethodnog dana na graničnom prelazu Gradina na izlazu ka Bugarskoj carinici su u automobilu otkrili neprijavljenih 27.000 evra i manju količinu narkotika kod putnika koji su se iz Nemačke uputili u Tursku.

Pronađena je i kutija cigareta u kojoj su bila tri džointa sa 2,7 grama hašiša, dok su u džepu jakne jednog od putnika nađena četiri paketića hašiša, ukupne težine 9,9 grama.