PUNE RUKE POSLA ZA CARINIKE: U tovarima kamiona na granicama Srbije i dalje se pronalaze “SLEPI PUTNICI”

Ministarstvo finansija Srbije je danas saopštilo da njegovi službenici na graničnim prelazima i dalje nalaze "slepe putnike" u tovarima kamiona.

pixabay.com

Carinici su tokom septembra osujetili veći broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice, a migranti i dalje probaju da se prokrijumčare u tovarima kamiona, piše u saopštenju. 

Tako su carinici u četvrtak, 27. septembra, na izlaznoj strani graničnih prelaza Šid i Batrovci, prema Hrvatskoj, u jednom kamionu turskih registarskih oznaka otkrili dvojicu izbeglica iz Avganistana, a u drugom, takođe iz Turske, još pet Avganistanaca koji su rekli da su se u tovar kamiona kradom uvukli u Bubanj potoku, kod Beograda.

Početkom septembra skenerom je na Batrovcima ispod šasije bugarskog kamiona otkriven Avganistanac koji je sedeći na rezervnom točku kamiona, putovao iz Bugarske ka Francuskoj.

Takođe početkom septembra, na istom graničnom prelazu skenerom je otkriveno pet Avganistanaca sakrivenih u tovaru kamiona iz Turske na putu za Holandiju.

Dok su “slepi putnici” u tovarima kamiona postali uobičajeni na Batrovcima, Šidu i Horgošu, početkom septembra su nađeni i na ulazu u Srbiju iz Makedonije. Na prelazu Preševo su tada nađena desetorica Pakistanaca u kamionu srpskih registarskih oznaka, na putovanju od Grčke ka Užicu, objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.loading...