PUNE RUKE POSLA ZA NAŠE GRANIČARE: Narod najviše švercuje devize i drogu (FOTO)

Policija
sxc.hu

Carinici su sinoć na dva granična prelaza sprečili ilegalno iznošenje deviza u ukupnom iznosu od gotovo 200.000 evra, saopštila je Uprava carina.

 

Foto: Uprava carina

Prva zaplena dogodila se na graničnom prelazu Gradina, kada je za kontrolu izdvojen džip BMW X6, austrijskih registarskih oznaka, kojim su dvojica turskih državljana putovala iz Austrije u Tursku.

Iako su carinicima prijavili iznos 1.500 evra, detaljnom kontrolom automobila i prtljaga pronađen je i neprijavljen novac. 

 

Foto: Uprava carina

Ukupno 165.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra, pronađeno je u torbici za prvu pomoć, kaseti ispred suvozača, kao i u gepeku, iza plastičnog tapacirunga. 

Carinici su pronašli i narkotike, i to nešto više od 16 grama kokaina, kesicu marihuane i jedan džoint, koje su putnici smestili u naslonu za ruke između vozačevog i suvozačevog sedišta. 

Samo dva sata ranije, na graničnom prelazu Batrovci sprečen je pokušaj 49-godišnjeg Topolčanina da iz Srbije, automobilom marke BMW, iznese 60.000 evra. 

 

Foto: Uprava carina

Pomenuti putnik to je pokušao da učini sakrivši novac u prostor ispod volana. Ipak, njegov pokušaj je osujećen, nakon čega mu je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, navedeno je u saopštenju.