PUPS ODUSTAO OD SPS: Evo sa kim žele na IZBORE

Milan krkobabic
Youtube/screenshot

Predsedništvo PUPS odlučilo je da napusti koaliciju sa SPS i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS, saopštila je ta stranka.

 

O odluci je obavešten lider SPS Ivica Dačić, a PUPS poručuje da će na izbore ići sam, ako se ne dogovori sa SNS.

Iz iskustva koje smo imali sa sadašnjom Vladom, najbolji način da se u celosti ispune ciljevi PUPS, pre svega zaštita položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom predsednika Vlade gospodina Aleksandra Vučića – navodi PUPS.

Odluka je doneta nakon razgovora lidera PUPS Milana Krkobabića i lidera SPS Ivice Dačića, koji je “obavešten o ovoj odluci”.

Kako se navodi, PUPS je tokom protekle dve godine “istrajno podržavao politička zalaganja predsednika Vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija”.

PUPS smatra da je premijer pokazao najveću posvećenost našim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi. Odluka Predsedništva je da se obratimo predsedniku Vlade g. Vučiću kako bismo otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumu sa SNS. Ukoliko u razgovorima konstatujemo da takva vrsta saradnje nije moguća, predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore – navodi se u saopštenju.

SPS, PUPS i JS su potpisali koalicioni sporazum pred majske izbore 2008. godine i od tada su zajednički nastupale na izborima.