Putin najavio kraj operacija u Ukrajini? Zadaci ruske vojske biće završeni uskoro

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je teškom odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Foto: screenshot/youtube.com/Global News

Šef države u subotu se sastao sa ženama letačke posade ruskih avio-kompanija, a tokom sastanka mu je postavljeno pitanje o ciljevima specijalne operacije u Ukrajini.
– To sam rekao na početku operacije i govorio pre nego što je ova odluka doneta. Teška odluka, bez ikakve sumnje – rekao je Vladimir Putin odgovarajući na pitanje.
Predsednik Rusije je rekao da postoji mnogo raznih varijanti demilitarizacije Ukrajine, koje su na pregovaračkom stolu s Kijevom i da se nada pozitivnoj reakciji.
– Rusija je odmah odreagovala na poziv iz Kijeva našim vojnicima u vezi s Marijupoljom, otvorila je humanitarni koridor, ali oni ne puštaju ljude – rekao je Putin.

Ako Ukrajina nastavi da se ponaša kako se ponaša – izgubiće državnost

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ruska vojska ima dovoljno kapaciteta da izvrši sve zadatke po pitanju specijalne operacije u Ukrajini.
– Imamo dovoljno snage i sredstava da uradimo sve što smo sebi zadali – rekao je Putin.
Ruski presdednik je takođe rekao i da ukoliko Ukrajina nastavi da se ponaša kako se ponaša – u pitanje će doći i ukrajinska državnost, prenosi “Sputnik”.
– Svi ljudi koji to ne žele da razumeju, posebno rukovodstvo Kijeva, moraju da shvate da ako nastave da rade ono što rade, dovode u pitanje budućnost ukrajinske državnost. Ako do toga dođe, to će biti u potpunosti na njihovoj savesti – naglasio je Putin

Ako Ukrajina uđe u NATO – napašće Krim

U slučaju da Ukrajina uđe u NATO, dogod je u toj zemlji u toku građanski rat to će joj dati mogućnost i da napadne Krim, rekao je Putin.
– Sve se više govori o tome da će Ukrajinu primiti u NATO. Vi razumete do čega to može doći? Ako oni nastave da sprovode vojnu operaciju u Donbasu, to znači i da će napasti i Krim. I šta onda? Treba da se borimo protiv celog NATO-a? Svesni ste posledica? Mislim da su svi svesni toga – rekao je Putin.

Svi zadaci uništavanja vojne infrastrukture u Ukrajini će uskoro biti završeni

Predsednik Rusije izjavio je da će ruska vojska uskoro završiti sve zadatke po pitanju uništenja vojne infrastrukture Ukrajine.

Sankcije protiv Rusije su objava rata

Sankcije protiv Rusije su jednako teške kao objava rata, izjavio je Putin.