PUTIN RAZOČARAO 120 HILJADA SRBA? Dan nakon posete mreže BRUJE o OVOM MOMENTU pred kamerama (VIDEO)

Beta

Nakon jučerašnje posete Vladimira Putina Srbiji utisci se još uvek sležu. Na društvenim mrežama vode se burne rasprave – jedni misle da je predsedniku Rusije priređen veličansven doček, drugi da je dolazak nepotrebno iskorišćen u dnevno-političke svrhe, a dobar deo javnosti primetio je i ovaj detalj – činjenicu da Putin nije hteo da govori pred okupljenim građanima ispred Hrama.

Da će to biti slučaj predsednik Rusije nagovestio je još tokom dana na konferenciji za štampu. Upitan od strane novinara šta će reći narodu koji se okupio da ga dočeka Putin je odgovorio: “Znate kako, u planove posete ne ulazi učestvovanje u nekim mitinzima”.

Ovo je još tokom dana izazvalo dosta komentara na mrežama.

Bez obzira na to, ispred Hrama se okupilo, prema procenama policije oko 120 hiljada građana pristiglih autobusima iz cele Srbije. Čitava okolina bila je blokirana i bukvalno “igla nije imala gde da se baci”.

Putin je, kako je i bilo predviđeno, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom Irinejem, obišao Hram, gde su simbolično ugradili delove ruske i srpske trobojke na mozaiku na kojem rade ruski umetnici.

Iako su neki mediji preneli da će visoki gost iz Rusije održati govor okupljenim građanima, to je izostalo. Na snimku RTS-a čuje se da je Vučić pitao patrijarha da zamoli Putina da “2-3 rečenice kaže narodu”.

Nije poznato da li je patrijarh ovo i uradio, ali Putin je okupljenima uputio tri reči pre nego što je otišao na aerodrom odakle je otputovao za Rusiju.

PUTIN ZAVRŠIO POSETU: Bez govora pred narodom, ispred Hrama rekao SAMO OVE TRI REČI (VIDEO)

Čitava situacija izazvala je buru polemike na Tviteru. Neki su razočarani što i pored truda ogromnog broja ljudi da dođe iz svih krajeva Srbije nisu bili u prilici da čuju Putina, dok drugi naglašavaju da se predsednik Rusije strogo držao protokola kojim i nije bilo predviđeno da govori.

Naravno, bilo je i šaljivih komentara i onih koji su u svemu videli i priliku da se nasmeju: