Putin: Rusija bi mogla da uđe u NATO, Bil Klinton: Što da ne?

Putin
pixabay.com

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je nekadašnjem predsedniku SAD Bilu Klintonu predložio da bi Rusija mogla da uđe u NATO.

 

On je to rekao tokom intervjua sa filmskim rediteljem Oliverom Stounom,

Sećam se jednog od poslednjih sastanaka sa Bilom Klintonom, kada je došao u Moskvu. Tokom sastanka rekao sam da bi trebalo da razmotrimo opciju da Rusija uđe u NATO, na šta je on odgovorio “što da ne”, rekao je Putin, prenosi TASS.

Ruski predsednik je dodao da se, ipak, “američka delegacija veoma unervozila”.

– Jeste li podneli prijavu (za članstvo)? – upitao je reditelj Stoun, na šta se Putin samo nasmejao.

“Putinovi intervjui” je specijal koji će biti emitovan na američkoj tv TV mreži “Šoutajm” četiri večeri zaredom, počevši od 12. juna, objašnjava američki sajt “Politiko”.

U ekskluzivnom klipu, koji je “Politiko” dobio na uvid, Putin je pričao tome kako je NATO “samo instrument spoljne politike SAD”.

Putin kaže da Rusija na to mora da odgovori “kontramerama”.

Moramo da uperimo naše raketne sisteme ka postrojenjima koja nam prete – rekao je Putin, a prenosi “Politiko”.

NATO je politički instrument SAD, koji nema saveznike, već samo vazale, rekao je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu sa američkim filmskim rediteljem Oliverom Stounom, kao deo njegovog projekta pod nazivom “Putinovi intervjui”.

Jednom kada zemlja postane članica NATO-a, teško je odoleti pritisku SAD, velikoj zemlji i lideru NATO. Odjednom, oružani sistemi se mogu postavljati u zemlji članici – sistem protiv balističkih raketa, nove vojne baze, a po potrebi i novi ofanzivni sistemi, rekao je Putin.