PUTIN STIGAO U BEOGRAD: Tri srpska miga dopratila ruskog predsednika, Vučić ga dočekao (FOTO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u jednodnevnu posetu Srbiji tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja, a glavne teme, kako se očekuje, biće Kosovo i stuacija u regionu.

Printscreen Rts

Na aerodromu “Nikola Tesla”, uz jake mere bezbednosti,  Putina je oko 13.15 dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Pre zvaničnih razgovora dvojica predsednika položiće vence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Printscreen Rts

Svečani doček uz državne počasti Putinu će potom biti priređen ispred Palate Srbija. Slede razgovori, prvo u užem formatu, a zatim plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara, a za 15.20 predvidjeno je obraćanje predsednika Rusije i Srbije medijima.

PROČITAJTE JOŠ:

DAR O KOME ĆE MORATI DA BRINE: Pročulo se šta će Vučić danas POKLONITI PUTINU i – svi su očarani (FOTO)

I SEVER KOSOVA ČEKA PUTINA: Najježićete se kada vidite kako od jutros IZGLEDA KOSOVSKA MITROVICA (FOTO)

SVANUO JE I TAJ DAN! Putin danas dolazi u Srbiju, a ovo je KOMPLETAN RASPORED posete (SATNICA)

PUTINOVO ČEKA PUTINA: Staro ime još iz turskog vremena zamenili su novim i sada kažu da “ŽIVE BOLJE NEGO IKAD”

Putin i Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom posete ruskog predsednika Srbiji.

Printscreen Rts

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Povodom posete predsednika Rusije u Beogradu su pojačane mere bezbednosti, uz izmene i obustavljanje saobraćaja na trasi kretanja predsedničke kolone.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.