PUTIN, VLADIMIR PUTIN: List predsednika prikazao kao Džejms Bonda, ali ONO ŠTO DRŽI U RUCI razbesnelo je Ruse (FOTO)

Vladimir Putin osvanuo je na naslovnoj strani francuskog lista „Liberasion“ obučen kao Džejms Bond, ali umesto pištolja ruski predsednik drži špric u ruci – jasna aluzija na vest da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv kovida-19.

printscreen

Uz naslov članka “Sutra ne umire nikad” (kao i film o Bondu iz 1997 sa Pirsom Brosnanom), sve sličnosti sa britanskim fikcionim agentom tu prestaju, jer Putin u tekstu francuskog lista nikako nije okarakterisan kao spasilac čovečanstva.

Umesto toga, u članku se kritikuje Moskva da je neodgovorna jer je neodgovorno požurila da izbaci vakcinu koja nije dovoljno proverena.

Virus, koji očigledno ima „dozvolu za ubistvo“, do sada je odneo 750.000 života, izazvao veliki ekonomski potres, a nekoliko zemalja radi na razvoju vakcine, a Rusija je postala prva zemlja koja je zvanično registrovala vakcinu protiv kovida-19.

Vakcina „Sputnjik V“ odobrena je od strane ruskog ministarstva zdravlja nakon što je prošla sve testove koji se zahtevaju po ruskim pravilnicima. Putin je otkrio i da je njegova ćerka bila među prvima koji su primili vakcinu.

Sa druge strane, na Zapadu je vest o ruskoj vakcini dočekana sa velikom dozom skepticizma, jer se smatra da je požureno sa njenim razvojem i da nije prošla dovoljno testiranja.loading...