PUTIN VS. GRETA: Ruski predsednik udario na najmoćniju tinejdžerku, ona mu GENIJALNO ODGOVORILA

Šveđanka Greta Tunberg, simbol svesti mladih o klimi, ismejala je preko Tvitera reči ruskog predsednika Vladimira Putina o njoj, koji je opisao kao "finu devojčicu".

Beta

Na svom tviter profilu uticajna 16-ogodišnja ekološka aktivistkinja, koja ima 2,7 miliona pratilaca, predstavila se kao “fina ali loše informisana adolescentkinja”, u imitaciji Putinove izjave o njoj od srede.

Ruski predsednik je tada komentarisao zapaljiv govor Grete Tunberg 23. septembra u obraćanju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

“Siguran sam da je Greta jedna fina i vrlo iskrena devojčica, ali odrasli treba sve da učine da ne dovedu adolescente i decu u ekstremne situacije, treba da ih štite od preteranih emocija koje mogu da ih unište”, rekao je Putin.

On je rekao da ne deli “opšte oduševljenje” posle govora Grete Tunberg.

“Niko nije Greti objasnio da je sadašnji svet komplikovan i različit, da se razvija brzo i da ljudi u Africi i u mnogo azijskih zemalja žele da žive na istom nivou prosperiteta kao u Švedskoj. Činjenica da mladi i adolescenti privlače pažnju na velike probleme današnjice, uključujući i ekološke je dobra stvar. To je jako dobro, treba ih apsolutno podržati”, rekao je Putin.

U svojoj biografiji na Tviteru Greta Tunberg se već ironično osvrnula na reči predsednika Donalda Trampa o njoj. Ona je sebe preko Tvitera opisala kao “vrlo srećnu devojčicu koju čeka briljantna i divna budućnost”, uzimajući reči koje je o njoj rekao Tramp.