PUTNIK I OTMIČAR AVIONA RAME UZ RAME: ‘To je sigurno najbolji selfi ikada’ (FOTO)

Otmičar
Twitter/@Journo_Paul

Putnik otetog egipatskog aviona iskoristio je priliku da se slika sa otmičarem i kasnije tu sliku okači na društvene mreže.

 

Dvadesetšestogodišnji Britanac smatrao je da nema šta da izgubi ako otmičara aviona, koji je bio opasan bombom zamoli za fotografiju.

Ben Ins, koji živi u Aberdinu u Škotskoj, jedan je od poslednjih putnika koji je zadržan do kraja talačke krize. A kasnije je, kako piše Gardijan, objasnio svoj postupak.

ZIKA VIRUS I DALJE HARA: Broj obolelih u Brazilu za nedelju dana porastao na 5.235

– Uradio sam to da bih izbliza video kakav ima eksploziv. Razmišljao sam, ako je bomba prava, u svakom slučaju nemam šta da izgubim – kazao je Ben, koji je bio jedan od taoca kojeg je otmičar Seif Eldin Mustafa držao do kraja talačke krize u avionu na kiparskom aerodromu u Larnaki, pa je spremno i s osmehom pozirao uz otmičara za ‘fotku’ koja se ubrzo proširila društvenim mrežama.

Kako kaže, ni on nije siguran zašto je to uradio.

– Ni sam nisam siguran zašto sam to učinio. Odustao sam od opreza dok sam pokušao ostati dobre volje usred takve nevolje – rekao je. Jedan od članova posade prevodio je Benov zahtjev Seifu koji je samo slegnuo ramenima i rekao ‘ok’.

– Stao sam pored njega i nasmešio se dok je stjuardesa slikala. To je sigurno najbolji selfi ikada – smatra Ben.