Mnogi se raduju danu nerada, međutim ukoliko planirate da putujete – dobro se pripremite!

 

Pred početak vikenda produženog Međunarodnim praznikom rada, na putevima u Srbiji se očekuje pojačan saobraćaj, posebno popodne.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja dužeg od 30 minuta. Na graničnom prelazu Sremska Rača, teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 120 minuta.

Na auto-putu kod naplatne stanice Subotica-Jug, u sredu, 3. maja, od 9.00 do 15.00 časova biće povremeno zatvarana brza i vozna saobraćajna traka u smeru ka Novom Sadu.

Na auto-putu E-75, posle petlje Feketić ka petlji Vrbas, u smeru Subotica – Novi Sad zatvorene su preticajna i deo vozne saobraćajne trake, a saobraćaj je preusmeren preko zaustavne trake.

Na deonici auto-puta E-75 Žednilk – Čantavir, saobraćaj se preusmerava na alternativne petlje Subotica Jug, Bačka Topola i ostale magistralne puteve.

Do 1. maja, u periodu od 22.00 do 06.00 časova, na delu auto-puta E-75, na Obilaznici oko Beograda, u tunelu Straževica i tunelu Železnik, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Na auto-putu E-75, na deonici od petlje Tranšped do petlje Vrčin, od 07.00 do 17.00 časova za saobraćaj je zatvorena zaustavna i vozna saobraćajna traka auto-puta, u smeru od Niša ka Beogradu.

Na delu auto-puta E-80, Niš-Dimitrovgrad, saobraćaj se odvija dvosmerno, samo desnom kolovoznom trakom.