– Kako drugačije da razumem. Ako vi imate predsednika države koji izlazi sa istražnim materijalom i otkriva ga javnosti u toku istrage, to je poruka onima koji su svedočili ili onima koji planiraju da svedoče da on sve odmah saznaje. Meta sam mu bila ja, povod u stvari, a suština je ležala u tome da on na indirektan način sprečava istragu – rekla je Trajković za N1.

Predsednik Srbije je nedavno na konferenciji za novinare govorio o iskazu koji je Rada Trajković dala za prištinske nadležne organe, a direktor Kancelarije za Kosovu Marko Đurić je na Tviteru objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan i u kome se navodi šta je u istrazi rekla.

Trajković je rekla da su mnoge Srbe, koji su imali komunikaciju s Oliverom Ivanovićem, da specijalnom tužiocu daju izjavu pa između ostalih i ona.

– Na stolu specijalnog tužioca su bile sve moje izjave, iz medija uglavnom. Bilo je i lične prepiske. Ali bilo je i moje gostovanje na dan ubistva na TV Hepi u Beogradu gde sam sve isto govorila – da iza zločina stoji, u smislu organizacije i logistike, mafija sa severa Kosova – rekla je Trajković.

Prema njenim rečima, tom prilikom je rekla i da veruje da je “umešan i deo službe bezbednosti Srbije”.

– Ne znam da li je bezbednost Srbije koristila mafiju ili je mafija koristila bezbednost Srbije, ali je očigledno da se radilo na nekom zajedničkom projektu – smatra Trajković.

Ona je navela da je objavljeni dokument problematičan iz dva razloga.

– Prvo, jer se u toku istrage otvara dokument i to je u pravnom smislu problematično i zabranjeno. Drugo, prva strana izveštaja gde bi trebalo da bude originalan zahtev za produžavanje pritvora dvojici osumnjičenih deluje falsifikovano – rekla je ona.

S druge strane, kako je dodala, njena izjava nije problematična jer je to uglavnom ono što je i javno govorila.

Ona ističe da njena izjava nije doprinela proširenju istrage i zahtevu za produžetak pritvora osumnjičenima.

– Osoba koja svedoči se nalazi pod šifrom, njen identitet nije poznat – naglašava Trajković.

Ona je istakla da će od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zahtevati da, kad napušta teritoriju Kosova i Metohije, dobije pratnju i zaštitu zbog ugrožavanja bezbednosti “zbog pretnji koje dolaze od predsednika države”.