Specijalno tužilaštvo je za Gazetu Express izjavilo je da su već pokrenuli istragu.

Specijalni tužilac Sulj Hodža (Sylë Hoxha), koji vodi slučaj nakon ubistva Ivanovića, kazao je u ponedeljak da je Trajković ranije saslušana kao svedokinja, ali da kosovskim istražiteljima nije rekla da su joj ponudili bilo kakav snimak ubistva Ivanovića.

– Da, nemamo tu izjavu gospodje Trajković. Ona je ranije saslušana kao svedokinja. Ono što je sada izjavila očigledno je da je novo. Ranije nam nije rekla ništa o ovakvom snimku. Ja ću se kao predmetni tužilac baviti time i vrlo pažljivo postupiti sa ovom izjavom. Ovu izjavu tretiraćemo s najvećom ozbiljnošću – rekao je Sulj.

Hodža je izjavio da se ključni svedoci, koji su mogli da daju informacije o ovom slučaju, nalaze u Severnoj Mitrovici, a koji se, prema njegovim rečima, “plaše da daju informacije o tome”.

– Većina potencijalnih svedoka ovog slučaja nalazi se na severu. Oni oklevaju, uplašeni su i nerado saradjuju u ovom slučaju – istakao on.

On je kazao da srpska strana ne saradjuje sa kosovskim vlastima na pružanju informacija o slučaju.

– Vlasti Srbije ne pomažu u ovom pitanju, uopšte ne doprinose otkrivanju ubistva Ivanovića – rekao je Hodža.

Državno tužilaštvo nastavlja istragu pokrenutu pre godinu dana radi privodjenja ubica Olivera Ivanovića, a pod lupom Specijalnog tužilaštva nalaze se još dvoje mladih osumnjičenih, koji se, prema rečima Hodže, “traže radi hapšenja”.

Navodi se da oboje žive u Severnoj Mitrovici i umešani su u organizovani kriminal.

Četiri osobe su uhapšene u vezi sa ubistvom srpskog političara, od kojih su dve oslobodjene, a država je u medjuvremenu izdala medjunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića, koji se krije u Srbiji.

Bivši ministar i bivši poslanik u Skupštini Kosova Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018.