RADNIK VEKA, A NE GODINE: Pokvario mu se auto, pa je prvog dana na novi posao krenuo U PONOĆ i prepešačio 30 kilometara, a njegov šef je uradio OVO! (VIDEO)

Svaka mu čast!

Jedan student iz Alabame ostavio je dobar utisak kad se prvog dana pojavio na novom poslu, a to mu se već isplatilo. Naime, “Nisan altima” Voltera Kara, stara 15 godina, pokvarila se dan pre nego što je trebao da počne da radi u kompaniji za selidbe “Belhops” u Pelhamu.

Volter (20) nije želeo da zakasni već prvog dana, pa je napustio svoju kuću u Houmvudu oko ponoći i počeo da hoda, sam u mraku, kako bi prešao 32 kilometra i stigao na vreme. Policajci su ga primetili u 4.00 ujutro u Pelhamu i odveli ga na doručak, da bi ga potom dobacili do novog radnog mesta.

Volterova prva mušterija – Dženi Lejmi – ponudila mu je da malo odmori, ali je mladić insistirao da se odmah baci na posao. Lejmi je saznala da su Volter i njegova majka ostali bez kuće u Luizijani tokom uragana Katrina, nakon čega su preselili u Alabamu.

Lejmi je bila impresionirana Volterovom radnom etikom pa je otvorila stranicu na GoFundMe platformi kako bi prikupila novac da mu kupi novi auto. Do sada je prikupljeno više od 32.200 dolara, što je mnogo više od ciljanih 2.000.

Kad je izvršni direktor “Belhopsa” Luk Marklin saznao za novog radnika, lično je odvezao svoj “Ford eskejp” iz 2014. na Volterovu adresu i dao mu auto, preneo je “Foks njuz”.
Oduvao me je – priznao je Marklin. – Sve što je uradio tog dana je tačno ono što mi predstavljamo – srce i odlučnost.