RADNO VREME TOKOM PRAZNIKA: Ovako će za Dan državnosti raditi PRODAVNICE i JAVNE USTANOVE!

Posta
Dnevno.rs

Na Sretenje – Dan državnosti Srbije, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

 

Na dan državnog praznika (15. i 16. februara) nespecijalizovani prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni. 

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika Sretenja mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje (14, 15. i 16. februar) ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

JKP „Parking servis” obaveštava korisnike svojih usluga da zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije, u sredu i u četvrtak, 15. i 16. februara neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

U vreme praznika, 15. i 16. februara, biće zatvorene poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31, Kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51. 

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od petka, 17. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i sve poslovnice, radiće po uobičajenom radnom vremenu, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Zelene pijace u sredu i četvrtak, 15. i 16. februara, radiće  uobičajeno, od 6 do 19 časova, saopštavaju „Gradske pijace”.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) u sredu i četvrtak radiće uobičajeno od 8 do 16 časova, dok će se na „Dušanovcu” prodaja iz vozila vršiti u redovnom poslovnom radnom vremenu.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” radiće 15. i 16. februara uobičajeno, od 6 do 19 časova, a Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) od 11 do 8 časova.loading...