RADNO VREME ZA BOŽIĆNE PRAZNIKE: Prodavnice rade skraćeno, pijace uglavnom ne!

Supermarket
Pixabay.com

Prodavnice pretežno prehrambene robe - hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi na Badnji dan moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

 

Na Božić (7. januara) nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za božićne praznike mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Zelene pijace u subotu, 7. januara, neće raditi, saopštavaju “Gradske pijace”. Jedino će pijace “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac” raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Garaža na pijaci “Zeleni venac” neće raditi 7. januara, dok će ostalim danima raditi po redovnom poslovnom radnom vremenu od 6 do 21 čas. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni “Buvljak”) na Božić neće raditi.

“Dušanovac” prodaja iz vozila i “Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” u subotu neće raditi. Tržni centar “Krnjača” (cvetna pijaca) će takođe 7. januara biti zatvoren.