RADOVI POČINJU U SEPTEMBRU: Još 200 stanova za snage bezbednosti, a ovo su lokacije novih gradilišta

Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti odlučila je danas da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u toj fazi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Gradilište
Pixabay.com/

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na današnjoj sednici da je taj projekat od izuzetnog značaja za Srbiju i da su zato uključena i javna preduzeća “Srbijagas”, “Telekom” i EPS, kako bi pomogli u sprovodjenju.

Ona je kazala da je Komisija na sednici odlučila i da se u Beogradu stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi grade u Zemunu, kao i da se u septembru očekuje početak radova na izgradnji prvih stanova u Vranju i Nišu.

U saopštenju se navodi da će se za izgradnju koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.

Članovi Komisije razgovarali su i o narednoj fazi projekta u koju će biti uključene dodatne lokalne samouprave, u skladu sa čim je Komisija donela odluku da se započne sa izradom nove procene potreba u gradovima i opštinama širom Srbije.

Komisija je podsetila da je ogledni stan na lokaciji “Zemunske kapije” od 18. juna otvoren na uvid svim zainteresovanim pripadnicima snaga bezbednosti.